MEP
Megfélemlítés Elleni Program

Jogi segítség

Magyarország első és egyetlen Megfélemlítés Elleni Programja (MEP) jogi segítői projektje szakértők (ügyvédek, ügyvédi irodák) segítségével tanácsadással illetve a különféle eljárások során történő képviselet ellátásával járul hozzá az iskolai és a cyber-megfélemlítéses esetek hatásos megszüntetéséhez.

 

A programban az egyes esetekben való fellépés mellett kiemelt figyelmet kap a személyi és intézményi felelősség megállapításához elvezető eljárások megindítása és vitele is. A jogi csoport feladatához tartozik az esetleges perközösségek megalakításának általános stratégiai, illetőleg egyedi ügyekre vonatkozó gyakorlati kivitelezése is.

 

A megfélemlítéssel (bullying) -mely nem összekeverendő a zaklatással (harassment)- kapcsolatos magyar jogi szabályozás pontatlan és hiányos. Emiatt a csoport további feladata a Megfélemlítés Elleni Jogalkotási Munkacsoport részére történő tanácsadás és a programgazda (Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány) képviselete az Igazságügyi Minisztérium által működtetett tematikus emberi jogi munkacsoportokban.

 

A csoporthoz már számos szakember csatlakozott! Huber Károly kiemelte, hogy a szakemberek csatlakozása folyamatos, hogy hozzáértésükkel és tanácsaikkal támogassák a csoport tevékenységét egy összetett és egységes eredmény érdekében.