MEP

MIT TEHETÜNK

Erőszakos fenyegetések és / vagy pornográfia, szexuális üzenetek, képek terjesztése; bizonyos személy fényképezése olyan helyen, ahol magánszférát, elvonultságot várhatna; követés vagy gyűlöletes üzenetek vagy tartalom terjesztése esetén azonnal forduljunk a rendőrséghez.

 

Ha megfélemlítést láttunk értesítsük a szülőket, tanárokat és az iskola vezetőségét.

Írjuk le, hogy biztosan ne felejtsünk el semmit, készítsünk jegyzetet arról, hogy:

  • mi történt,

  • mikor történt,

  • hol történt,

  • kivel történt.

 

Ha megfélemlítést látunk, azonnal értesítsük a szülőket, tanárokat és az iskola vezetőségét. 

 

A felnőtt aktív segítsége és közbelépése elengedhetetlen a megfélemlítés megszüntetéséhez minden esetben.  A folyamatosság és a felelősség dokumentálása érdekében fontos, hogy tudassuk a felelős tanárokkal és szülőkkel a történteket. A megfélemlítés minden gyermeket érinthet, függetlenül attól, hogy Ő a megfélemlítő, a célszemély,  a kívülálló, a buzdító vagy a szemlélő szerepét tölti be.

 

Ne vegyünk részt a megfélemlítés folyamatában!  Ne legyünk közönség!  Jelenlétünkkel ne szorgalmazzuk tovább a megfélemlítés folytatását és intenzitását!

Ha cyber-megfélemlítés tapasztalunk azonnal cselekedni kell!  Soha ne válaszoljunk a megfélemlítőnek vagy hozzuk nyilvánosságra az üzeneteket! 

 

Őrizzünk meg minden bizonyítékot a történtekről, jegyezzük fel a dátumot, az időpontot és a megtörténtek leírását. Mentsük el és nyomtassuk ki a képernyőről elmentett képet, emailt és üzeneteket.  

 

Használjuk az összegyűjtött bizonyítékokat arra, hogy feljelentsük a megfélemlítőt a rendőrségen, a mobil -és internet szolgáltatóknál. Tanulmányuzzuk a szolgáltató általános szerződési feltételeit az adott cselekedet vonatkozásában.

 

Ha közösségi oldalon történik, jelentsük az oldal szerkesztőinek a felhasználót!

 

Blokkoljuk a megfélemlítőt

A honlap és az oldalak tartalma felhasználható a forrás "megfelemlites.hu" megjelelölésével.

© 2013 - 2021 Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány