MEP

Számos országban a megfélemlítés elismert és fokozódó társadalmi probléma. Magyarországon legtöbben még az oktatási körökben sem ismerik el, vagy ismerik fel  a megfélemlítést és a cyber-megfélemlítést mint valós- és komoly társadalmi problémát.  Magyarországon a megfélemlítés elleni téma egy nem létező kutatási és foglalkozási terület.


A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány 2013 januárban elindította Magyarország első és egyetlen megfélemlítés elleni programját, mely kutatásokat, intézményesített és eseti megoldásokat kínál a megfélemlítés megszüntetése érdekében.Cél:  A program célja egy eddig Magyarországon kezeletlen probléma, a megfélemlítés intézményi úton való megelőzése, az esetek megszüntetése és hatásainak orvoslása az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben. A program első szegmense az iskolai és a cyber-megfélemlítésre összpontosít, melynek pilotja egy budapesti általános iskolában és középiskolában indul el. Küldetés: a megfélemlítés intézményesített orvoslása - irányelvek, házirendek és szabályzatok, illetve jogszabályok kidolgozásának ösztönzése, továbbá a megfelelő források allokációjának és legiszlatív megoldások érdekképviselete. 

Kihívás: a megfélemlítés helyzetek, résztvevők, hatások megismertetése, továbbá a megfélemlítés felismerésének, kezelésének, megelőzésének és megszüntetésének módszerei megismertetése és terjesztése.

 

Előadóink és segítőink képzett tanárok, oktatók illetve edukátorok, valamint prevencióval foglalkozó és rendfenntartó szervezetekhez tartozó szakemberek. Segítőink elkötelezettek a téma megismertetésében, és aktív segítséget nyújtanak minden arra igényt tartó szervezetnek, iskolának vagy egyénnek.Szorgalmazzuk az iskolák tanárait és vezetőségét, hogy keressék fel szervezetünket egy előadás és elbeszélgetés leszervezése érdekében.  Regisztráció és a programhoz csatlakozás díjmentes.

RÓLUNK

A honlap és az oldalak tartalma felhasználható a forrás "megfelemlites.hu" megjelelölésével.

© 2013 - 2021 Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány